Известие

Collapse
No announcement yet.

Понякога гасне при завой + мигаща лампичка на ръчната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Понякога гасне при завой + мигаща лампичка на ръчната

Колеги, продължават проблемите с мойта Алфа. Едно оправям, друго се разваля... Сагата е безконечна! Днеска на няколко пъти ми се случи колата да гасне при завой. В момента в който натисна съединител, натисна малко спирачка и навъртя волана и колата гасне. Не знам дали е свързано с проблема но взе да ми мига лампичката за ръчната спирачка. Доколкото знам това е показател за това, че спирачната течност е намаляла (и евентуално някъде има теч). Някакви предположения на какво се дължи гасненето при завой?
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
    Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
    Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Относно гасненето при завиване, провери за пречупване и недобър контакт при кабелчето или буксата на датчикът на Хол (датчик на коляновия вал).
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

А за мигането на ръчната на 90% е нивото на спирачната течност.
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Здравейте и от мен .Според мен колега когато навиеш на волана и натиснеш спирачките,а в твоя случай и съеденителя-товариш много двигателя,и най-вече когато въртиш волана,тогава хидравликата взима мощност от двигателя и като натиснеш съединителя моторчето за празен ход не успява да нормализира оборотите и най-вероятно за това и гасне.Поне аз така мисля!Нека и другите колеги които са по-запознати да изразят мнение,че проблема е много интересен,и дано се окаже нещо дребно и евтинко!Успех.
        sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
          Относно гасненето при завиване, провери за пречупване и недобър контакт при кабелчето или буксата на датчикът на Хол (датчик на коляновия вал).
          Това от личен опит с Ланча Делта, което в случая на колегата не дава 100% гаранция, разбира се.
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
            Здравейте и от мен .Според мен колега когато навиеш на волана и натиснеш спирачките,а в твоя случай и съеденителя-товариш много двигателя,и най-вече когато въртиш волана,тогава хидравликата взима мощност от двигателя и като натиснеш съединителя моторчето за празен ход не успява да нормализира оборотите и най-вероятно за това и гасне.Поне аз така мисля!Нека и другите колеги които са по-запознати да изразят мнение,че проблема е много интересен,и дано се окаже нещо дребно и евтинко!Успех.
            При мен е същата работа.
            А за лампичката сигурен ли си, че е на ръчната а не другата, която изглежда така ( О ). И на мен ми светеше скоро, когато въртях на място, в книжката пише, че е накладки, но от 1 седмица не ми е светила.
            Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              А колега, каква е логиката това да е причината само при завиване? Наскоро сменявах датчик на коляновия вал при проблеми с непалене, но проблема се оказа другаде (релета).
              Има логика в това, което казваш, колега. Защото доста често, когато на скорост изключа предавката и натисна спирачка оборотите падат до 500 и след това се нормализират. И като се комбинира това с натоварването от хидравликата и има резон вече оборотите като няма накъде вече да падат и коалта да гасне, а и отделно, че не всеки пъти става тоя номер. Ще взема да позачистя пак стъпковия мотор.
              Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщение
              При мен е същата работа.
              А за лампичката сигурен ли си, че е на ръчната а не другата, която изглежда така ( О ). И на мен ми светеше скоро, когато въртях на място, в книжката пише, че е накладки, но от 1 седмица не ми е светила.
              А лампата е точно тази за ръчната спирачка, не е за накладките. Преди време ми беше присветнала покрай едни дъждове тази за накладките, но се оказа че е било заради мокрото време. Като позасъхна времето и спря да свети, може би някъде окъсява знам ли. Може и при теб това да е причината, изчакай да минат снеговете и ако не спре да свети - значи може би накладките си отиват.

Comment

На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

мога само да се радвам ако съм ти помогнал.Като зачистиш моторчето направи пак малко проби,и пиши какво е станало.На място може и да не го прави винаги,защото в движение има още фактори който могат да помагат на колата да угасне-например струята въздух която влиза през маркуча понякога кара степ моторчето да се товари!
                  sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

мога само да се радвам ако съм ти помогнал.Като зачистиш моторчето направи пак малко проби,и пиши какво е станало.На място може и да не го прави винаги,защото в движение има още фактори който могат да помагат на колата да угасне-например струята въздух която влиза през маркуча понякога кара степ моторчето да се товари!
                    Именно, то и в движение трудно успявам да го пресъздам проблема. Трябва да карам на сравнително високи обороти, да натисна спирачка, съединител, завой и понякога става ... Не винаги. Ще пробвам иначе да позачистя малко стъпковия мотор, по-рано пак го бях чистил и излезе доста гадост от него

Comment

На 145-цата ми светеше лампичката на ръчната 1 седмица, преди да ми умре тотално едната помпа на съединителя, не помня коя.
                      GTV 2.0 TS '95
                      Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                        На 145-цата ми светеше лампичката на ръчната 1 седмица, преди да ми умре тотално едната помпа на съединителя, не помня коя.
                        И аз като четох повечето теми из форума това като че ли е най-честия признак ама да видим. Днеска си взех една бутилчица спирачна течност да долея и да видя дали пак ше вземе да намалява

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                          Именно, то и в движение трудно успявам да го пресъздам проблема. Трябва да карам на сравнително високи обороти, да натисна спирачка, съединител, завой и понякога става ... Не винаги. Ще пробвам иначе да позачистя малко стъпковия мотор, по-рано пак го бях чистил и излезе доста гадост от него
                          Доколкото разбирам, докато завиваш си с натиснат педал на съединителя и колата се движи по инерция. Ако е така, защо го правиш това ?
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                            Доколкото разбирам, докато завиваш си с натиснат педал на съединителя и колата се движи по инерция. Ако е така, защо го правиш това ?
                            Ами за да не влизам с висока скорост в завоите. Малко преди завоя натискам спирачка, съединител и сменявам да речем от трета на втора и в същия момент съм почнал леко да навивам волана T.e. малко преди да започна да завивам сменявам на по-ниска предавка и се получава леко застъпване с момента, в който почвам да навивам волана за завой.

Comment

колега в връзка с лампичката и на мен така ми светеше от време на време докато един слънчев ден както си влизам аз в едно крастовище и светна завинаги и няма включване на скорост и се оказа долната помпа на съединителя която се намира под поставката на акумулатора хваната е на кожуха на скоростите с 2 болчета 6мм и струва около 50лв.И се сменя сравнително лесно аз си я смених сам.Само като я смениш ти трябва един човек да ти помпи за да я обезваздушиш.Мисля че ще съм ти бил полезен. Успех
                              sigpicлуди алфи 1.4 т.с 103hp на газ обикновенна газова brc

Comment

Working...
                              X